Beton ciré

Beton ciré of microcement: deze trend kan ook bij jou in huis!

In steeds meer woningen is deze trend te zien: betonstuc, beter bekend als beton ciré of microcement. Omdat deze trend overal en op heel veel verschillende manier toepasbaar is, kan het iedere woning een unieke uitstraling geven. Waar bestaat beton ciré precies uit en waar in huis kun je dit allemaal toepassen? Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

WAT IS BETON CIRÉ / MICROCEMENT?

Beton is een sterke cementstuc dat al eeuwenlang wordt gebruikt, zelfs door Grieken en Romeinen bij de bouw van onder andere bruggen en viaducten. Beton ciré is een moderne twist op het originele beton, bedacht in Frankrijk. Door de vele unieke eigenschappen en het gebruik van bijzondere combinaties is deze betonstuc door de jaren heen steeds populairder geworden. De laatste jaren is beton ciré ook in Nederland bezig aan een opmars. Steeds meer mensen ontdekken de kracht en vele andere voordelen van deze betonstuc.

Alle unieke eigenschappen op een rij

De reden dat veel mensen voor beton ciré kiezen is duidelijk: deze betonstuc heeft tal van handige eigenschappen die op de lange termijn zeer welkom zijn.

  • Watervast – beton ciré heeft als grootste voordeel dat het watervast is. Dit komt door de unieke samenstelling van producten zoals hars in combinatie met een stevige beschermlaag.
  • Slijtvast – jarenlang profiteren van een ongekend sterke en waterwerende vloer die ook nog eens krasbestendig is.
  • Hygiënisch – het materiaal is van zichzelf al schimmelwerend en daardoor zullen schimmels en bacteriën zich niet kunnen hechten aan de vloer of wand.
  • Naadloos – in tegenstelling tot tegels is er bij deze betonstuc geen sprake van voegen. Voegen zijn, vooral op vochtige plaatsen, dé plek waar schimmels zich het vaakst aan hechten.

 

Nog meer voordelen

Beton ciré of Microcement van Procement is dus water- en slijtvast, stofwerend, extra hygiënisch en naadloos: allemaal unieke eigenschappen en erg handig om in huis te hebben. Een betonnen vloer kan dus zo extra eenvoudig schoongemaakt worden, zonder dat je te maken hebt met restproducten van schoonmaakmiddelen. Deze blijven normaal gesproken vaak in de voegen zitten. Daarnaast is deze decoratieve cementsoort ook zeer duurzaam: dankzij de samenstelling en de coating kun je jarenlang profiteren van een sterke vloer die er mooi uit blijft zien.

Wist je dat Beton Cire ook geschikt is voor toepassing op grotere oppervlakten?

Zó kun je dit decoratieve cement in jouw huis toepassen

Hoe kun je beton ciré van Procement allemaal toepassen in huis? Misschien denk je in eerste instantie aan de vloer, maar wist je dat je ook wanden en meubels van deze betonsoort kunt laten maken? Op deze manier kun je jezelf op lange termijn een groot plezier doen. En omdat deze unieke betonstuc op bijna elke ondergrond aangebracht kan worden is het voor iedereen mogelijk! Hier vind je een klein overzicht van de mogelijke toepassingen in je woning.

 

In de woonkamer/keuken

Beton ciré in de woonkamer en keuken: een geweldig idee en een van de meest gebruikte toepassingen van betonstuc. Je kunt ervoor kiezen om alleen de vloer van beton ciré te laten maken, maar je muren en wanden van deze betonstuc is dus ook goed mogelijk. Op deze manier creëer je een strak effect. Het maakt niet veel uit welke woningstijl je aanhoudt: romantisch, modern of landelijk: beton ciré past overal bij en geeft je de mogelijkheid om het maximale uit je interieur te halen. Ook in de keuken is deze betonsoort een ideale toepassing, vooral om het jezelf gemakkelijker te maken op het gebied van schoonmaken.

 

In de badkamer

Datzelfde geldt ook voor beton ciré in de badkamer. Dankzij de naadloze en hygiënische eigenschappen van betonstuc is het ideaal om toe te passen in de badkamer. Het ziet er niet alleen strak en modern uit, maar het scheelt ook veel in het schoonmaakwerk. Er zijn geen lastige voegen die schoongemaakt moeten worden en je hoeft ook niet bang te zijn voor schimmels. Deze betonstuc is zowel toepasbaar in de hele badkamer als alleen in de douchecabine of bij het toilet.

 

Andere toepassingen in huis

In huis heb je nog veel meer mogelijkheden met deze betonsoort. Zo kun je het ook in de slaapkamer laten aanbrengen voor een strak effect. Een ander idee is om een trap van beton ciré te laten maken. Ook meubels kunnen met beton ciré bekleed worden. In de hele woning kun je beton ciré toepassen: een van de grote voordelen van dit decoratieve cement.

De tientallen kleurmogelijkheden voor in huis

Beton ciré van Procement is in heel veel verschillende kleuren te bestellen. De meest populaire kleuren zijn de grijstinten, maar ook aardetinten en richting wit worden veel gekozen. De kleuren zijn meestal aan de lichte kant, maar bij de grijs- en bruintinten hebben we ook de mogelijkheid van een donkere kleur. Verder kun jebuiten de standaard kleuren van de kleurenkaart ook nog kiezen uit unieke blauw- en groentinten die een prachtig effect creëren in je woning. Dankzij de vele mogelijkheden op het gebied van kleur is er altijd een tint te vinden die bij jouw eigen stijl past. Hieronder vind je een overzicht met kleur mogelijkheden. Deze kleuren kaart is ter oriëntatie. Vraag altijd vooraf een monster bij ons aan.

write my essay

Nieuwsgierig geworden naar ons kleurenassortiment?

Hoe reinig en onderhoud je deze betonstuc?

Hoe geweldig een beton ciré vloer of badkamer ook is, deze zal toch schoongehouden moeten worden als je hem zo lang mogelijk mooi wilt houden. Voor het reinigen van een microcement oppervlak maken we gebruik van Ph neutrale schoonmaakmiddelen daar chemische bestanddelen schadelijk zijn voor de vloer. Agressieve producten als chloor, bleekmiddel en antikalk worden afgeraden, deze kunnen de beschermlaag van de vloer of wand aantasten. Je kunt bij Procement speciale middelen aanschaffen voor het correcte onderhoud van het microcement oppervlak. Uiteraard adviseren wij je graag en kun je altijd contact met ons opnemen wanneer er vragen zijn over het schoonhouden van je beton ciré vloer van Procement.

Dit ben je kwijt voor beton ciré in huis

De kosten voor beton ciré is afhankelijk van je wensen. Op de pagina ‘producten’ vind je de verschillende betonstuc producten die wij aanbieden. Hier vind je ook meer informatie over de verschillende kleuren in ons assortiment. Wil je één van onze beton ciré producten aanschaffen en ben je benieuwd naar de kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.